Dyrekiropraktik

Dyr og kiropraktik

Her på Kiropraktisk Klinik Sæby arbejder vi også med dyr. Ikke kun heste men også hunde.


På disse sider vil vi vise nogle billeder og film klip som kort beskriver hvad en kiropraktisk behandling og undersøgelse består af hos en hest og en hund.

Der er mange tilbud om behandling af heste på den danske hest scene, til kiropraktorernes forsvar kan jeg kun sige at den daglige og gentagne kontakt med led dysfunktion og hvad der kan afledes af den neurologiske deficit eller kompensatoriske adfærd hos det påvirkede dyr, giver mig som kiropraktor eminent mulighed for at vurdere gang arter, palpere muskler og led funktion/dysfunktion, behandle med specielt udviklede og afprøvede kiropraktiske metoder, samt give råd om opvarmning, forebyggelse og genoptræning.

      
Kør musen henover billederne
Forskellige blade og artikler om heste.

Om Adaptogener, Fedtsyrer og Vitamin EHer kan du se video om kiropraktisk behandling af heste

Samarbejde med dyrelæger


Da alle dyrlæger som jeg har samarbejde med, er eksperter i deres viden om heste, og ofte har undersøgt hesten før mig og derefter tilkalder mig, viser mig, en høj grad af professionalisme og gensidig respekt for faglig kompetence.

Det er meget sjældent at dyrlægen ikke kan se selve funktions forstyrrelsen af skelettet, der mangler bare den kiropraktiske behandling, den har jeg. Samarbejde er nøgle ordet.Dyrekiropraktikkens historie

Den kiropraktiske behandling af dyr er ikke et nyt fænomen på verdens plan, de sidste 35 år har det været flittigt brugt i både Amerika og Europa, hovedsagligt England, Tyskland, Frankrig, Italien og Sverige. Oftest der hvor der er mange penge på spil. Hesten har en relativ kort optimal "window of best performance". I den tid (2-3 år) er der næsten ugentlige løb eller andre trænings samlinger og " time is money".

Mange af disse heste er top tunede idræts udøvere på tilsvarende niveau som deres rytter, som også har et øget behov for specialiseret behandling, træning og genoptræning.
Vil det være gavnligt at få min hest uanset niveau eller alder, undersøgt og behandlet af en uddannet heste kiropraktor. Jeg vil, til enhver tid undersøge en hest kiropraktisk, dvs. en biomekanisk undersøgelse af gang arter, palapation af skelettet samt påvirkede ekstremitet. Hvis der forefindes røntgen optagelser af hesten, bliver de givetvis også vurderet.

I nogle tilfælde bliver hesten røntgen fotograferet for at udelukke andre relevante tilstande før den kiropraktiske behandling.

Hestens rytter bliver bedt om at informere om hestens problem stilling, dyrlægen som oftest har henvist hesten, har oplyst en anamnese.

Disse informationer bliver gennemgået og en behandling indledt eller afvist. Ja, ikke alle heste vil have gavn af en manipulations behandling, da der kan opstå situationer hvor led destruktionen er så omfattende eller hesten har haft problemet i flere år og har tilpasset sit skelet til skaden. I disse tilfælde vil hesten ikke have en gavnlig effekt af en kiropraktisk behandling.

Så forsigtighed, en god sygehistorie og godt samarbejde med dyrlægen er alfa omega.Hvem skal besidde retten til at behandle dyr kiropraktisk?

Godt spørgsmål, spørg altid din dyrlæge først, hvis du ikke er enig med hans vurdering, har du ret til at henvende dig til en anden, du kan skrive mig en mail og jeg vil sætte dig i kontakt med den dyrlæge nærmest dit område, som jeg har samarbejde med i Europa.

Jeg henviser til videre udredning, hvis vi har brug for special undersøgelser såsom MR eller CT scanning eller specifikke skeletale røntgen undersøgelser.Kiropraktik er ikke svaret på alle problemer vedrørende funktions forstyrrelser af bevæge apparatet, men et fornuftig behandlings tilbud i mange tilfælde, hvor kiropraktorens ekspertise kan komme hesten til undsætning.

Dyrlægen skal dog altid gerne spørges til råds, hvis du har et dyr med funktions forstyrrelser af bevæge apparatet.

Scott Torkelsen afholder flere kurser om Heste og Hunde Kiropraktik til både studerende kiropraktorer og heste erfarne dyrlæger, samt foredrag om behandling og forebyggelse af skader til mange ride og hundeklubber landet over.


Kiropraktisk Klinik Sæby     Sophus Falcks Vej 1L,
    9300 Sæby     Tlf: (+45) 98 46 13 12     fax: (+45) 98 46 26 22   

Webdesign af I-DESIGN